Tko smo mi

Puni naziv obrta: Fransoa obrt za trgovinu i usluge Vl. Davor Matić
O.I.B.: 91177242241
MBO: 092740596
PDV Broj: HR91177242241
IBAN: HR3924840081104467158 RBA
Vlasnik obrta: Davor Matić

Web adresa: https://fransoa.hr
Kontakt: Tel: +385 1 2911 333, Email: info@fransoa.hr
Adresa sjedišta: Valpovačka 12, 10040 Zagreb, Hrvatska

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto:

Fransoa Obrt za trgovinu i usluge vl. Davor Matić(dalje u tekstu”Fransoa”) razumije da vam je vaša privatnost bitna. Poštujemo vašu privatnost i štitimo vaše osobne podatke. To može uključivati svaku informaciju koja može dovesti do identifikacije vas kao pojedinca. Fransoa obrađuje vaše osobne podatke koje ste nam povjerili putem registracije na našoj web stranici fransoa.hr, dostave proizvoda na kućnu adresu, putem prijave na newsletter listu, nagradnih natječaja, u svrhu kontaktiranja radi pružanja informacija o proizvodima i uslugama vezanih uz Vaše upite na email info@fransoa.hr, u svrhu danih rješavanja reklamacija, servisnog zahtjeva, odgovaranja na Vaše upite.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem registracije su: ime i prezime, adresa, grad, poštanski broj, email, telefonski broj, IP adresa i datuma i vrijeme s koje je napravljena prijava, IP adresa i datum i vrijeme s koje su dane suglasnosti ili privole, datum i vrijeme registracije.
Prilikom registracije kreira se podatak korisnički račun koji je jedinstven za svakog korisnika, ali ne predstavlja podatak koji se korisnika može identificirati izvan IT našeg sustava  Korisnički račun može se povezati s drugim osobnim podatcima korisnika te je ta mogućnost dostupna samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kontakt obrazci

Podatke prikupljene putem kontakt obrazaca čuvamo 30 dana te ih koristimo za kontaktiranje osobe vezano za poslani upit. U slučaju privole kupca da možemo zadržati njegove osobne podatke isti će biti pohranjeni u našem sustavu te će služiti za kvalitetnije pružanje usluge. Podaci se ne koriste za marketinške svrhe osim ako se osoba prijavila na listu za primanje novosti putem email-a.

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Te web lokacije mogu prikupljati podatke o vama, upotrijebiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu web stranicu.

Korištenje programa Google Analytics

Fransoa će koristiti program Google Analytics za statističko mjerenje posjećenosti web stranice, praćanje aktinosti posjetioca, pračanje učinkovitosti web stranice, marketetinško targetiranje samo ako mu posjetioc internet stranice dozvoli korištenje kolačića davanjem privole klikom na “Prihvaćam sve kolačiće”. Privolu se može povući na isti način na koji se je i dala klikom u donjem desnom kutu na “Kolačići” pa zatim klikanjem na “Odbijam”, nakon toga i dalje možete pristupati našim web stranicama. Pri tome će korisiti politiku zadržavanja takvih mjerenja koja su vezana događaje na fransoa.hr (events) na period od najviše 14 mjeseci nakon posljedenje aktivnosti koju je korisnik napravio na fransoa.hr. Vremensko ograničenje se ne odnosi na anonimne agregirane statistikče podatke koji se čuvaju ne ograničeni period. Fransoa mjeri broj kupnji napravljenih putem internet stranice fransoao.hr koristeći Google Analytics ali pri tome ne prosljeđuje osobne podatke kupca u Google Analytics. korisnički id  koji se predhodno anonimizira uklanjanjem nekoliko zadnjih znamenaka te zatim nepovratno i jednosmijerno kriptira može biti korišten za pračenje aktivnosti korisnika usklopu Google Analytic programa za one korisnike koji su se registirali, prihvatili SUGLASNOST ZA UVJETE KORIŠTENJA i prihvatili sve kolačiće. Praćanje regestiranih korisnika je navedeno i u SUGLASNOST ZA UVJETE KORIŠTENJA i u privoli za korištenje kolačića. Podatak koji se šalje u Google Analytics niti za Fransoa  niti za Google ne predstavlja osobni podatak jer niti jedna strana ne može indentificirati osobu.

S kime dijelimo vaše podatke

Osobni podatci prikupljeni radi dostave proizvoda na kućnu adresu, servisnog postupka, načina plaćanja odnose se smo podatke koji su nam nužni za obavljanje posla koji ste od nas zatražili i koristimo ih samo u svrhe nužne za izvršenje posla.

Dostava

Podaci koji će biti prosljeđeni kurirskoj službi koja vrši dostavu na vašu adresu(GLS General Logistics Systems Croatia d.o.o.) su:

 • Ime i prezime
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Kontakt telefon
Online plaćanje

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Gdje šaljemo vaše podatke?

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Kontakt u vezi zaštite osobnih podataka:

Za sva svim pitanja, primjedbe, zahtjeve, prigovore ili druge komentare u vezi s našom obradom Vaših osobnih podataka.slobodno nas kontaktirajte putem e pošte info@fransoahr

Kako štitimo vaše podatke?

Sigurnost Vaših osobnih podataka iznimno nam je važna. Stoga smo osigurali da se Vaši osobni podaci obrađuju i koriste na siguran način i u suglasnosti s važećim pravnim propisima i standardima prakse. Provodimo odgovarajuće tehničke, fizičke i organizacijske mjere za zaštitu podataka od sigurnosnih rizika kao što su slučajni, neovlašteni, nezakoniti ili na drugi način neželjeni pristup podacima, njihovo uništavanje ili gubitak ili otkrivanje te osiguravamo takvu razinu sigurnosti koja odgovara rizicima obrade podataka.
Vaši podaci se čuvaju na zaštićenoj internoj serverskoj infrastrukturi kojoj je pristup onemogućen izvana. Pristup serverskoj infrastrukturi imaju samo osobe ovlaštene za njezino održavanje, a pristup osobnim podacima imaju samo naši ovlašteni radnici s ograničenim pravima obrade sukladno pravilima sadržanim u ovoj obavijesti i našoj Politici privatnosti koja je dostupna na našoj internetskoj stranici.

Minimum 4 characters